Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici

de diaconta in Prajituri, 26 Ian 2016 | 6910 vizualizari

 

Dacă Bucătăraşul a decretat „Nicio zi fără ciocolată” m-am prezentat şi eu cu ciocolatoasa asta.
O prăjitură foarte simplă care s-a vrut foarte ciocolatoasă şi cred că aşa a şi fost la câtă ciocolată are.
Se ştie deja că îmi plac deopotrivă prăjiturile cu brânză dar şi cele cu fructe,aşa că le combin de câte ori pot.
 
 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g ciocolata 40% cacao
  • 150 g unt 82 % grasime
  • 50 ml lapte
  • 3 oua + 2 albusuri de ou
  • 110 g zahar
  • 250 g faina
  • O lingurita praf de copt
  • Sare

Crema de brânza:

  • 140 g brânza pufoasa Delaco
  • 1 lingura smântâna
  • 1 lingura zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Piersici din compot

Glazura:

  • 130 g ciocolata 72% cacao
  • 50 g unt
  • Am mai folosit:tablete de ciocolata cu crema de menta,betisoare de ciocolata,bilute de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici:

Am pus într-un vas, pe baie de aburi, ciocolata, laptele si untul.

Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata, apoi am racit amestecul.

Am mixat foarte bine doua oua întregi plus un galbenus cu zaharul si un praf de sare.

Faina am amestecat-o cu praful de copt.

Peste crema de oua, am pus alternativ ciocolata si faina.

La final am pus si cele 3 albusuri de ou  pe care le-am batut spuma .

Am pus compozitia în tava de 30x20 cm, în care am pus hârtie de copt.

Brânza am amestecat-o cu zaharul,aromele si smântâna si am pus-o cu lingura, din loc în loc peste blat.

Peste brânza, am pus felii de piersici din compot.

Am pus la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.

Am pregatit glazura topind ciocolata cu untul pe baie de aburi, apoi am pus-o peste prajitura calda.

Tot atunci am pus si tabletele de ciocolata cu menta care s-au topit partial.

Pentru mai mult aspect am folosit si betisoare si bilute din ciocolata.

Eu le-am taiat cu o forma rotunda, par mai cochete asa.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

miki_a 1

28.01.2016, 11:51

Super reteta si prezentare! Felicitari Dia!

Rita Ilies 1

28.01.2016, 12:38

Wow! Cum arată! Hai, te rog eu Die, nu mă mai chinui! Dă și mie măcar să ling castronu'.

RuxyRux 1

03.02.2016, 22:37

Wow! Diuta scumpa...arata fantastic!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata si caramel